Nicole Sjoer is in 1990 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en inmiddels 32 jaar als advocaat werkzaam. Zij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en het onderwijsrecht.

Nicole rondde de specialisatieopleiding arbeidsrecht bij de Grotius Academie succesvol af en was tot 1 januari 2009 verbonden aan een groot kantoor in Amsterdam. Op 1 januari 2009 is zij haar eigen kantoor gestart. Nicole is gedreven, met grote betrokkenheid bij haar cliënten. Haar stijl is to the point, praktisch en oplossingsgericht. Zij spreekt regelmatig op seminars, heeft enkele publicaties op haar naam staan en geeft geregeld inhouse workshops bij cliënten over vaktechnische onderwerpen.

Gedurende haar loopbaan heeft Nicole veel ervaring opgedaan in de onderwijsbranche. Zij adviseert diverse onderwijsinstellingen.

Nicole is tevens 22 jaar mediator en als gecertificeerd mediator opgenomen in het Kwaliteitsregister van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN-register). Zij is mediator bij de Rechtbank en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten. Daarnaast is zij intervisiebegeleider (NOVA en VAAN).

Lidmaatschappen:

> Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
> Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam
> Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Midden-Nederland
> Vereniging voor Arbeidsrecht
> Vereniging Ambtenaar & Recht
> Vereniging voor Onderwijsrecht
> Mediatorsfederatie Nederland (MfN) 
> Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVVMA)
> Vereniging Arbeidsmediators Nederland (VAN)
> Platform Business Mediation (PBM)

Nicole Sjoer heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de rechtsgebieden Arbeidsrecht, Ambtenarenrecht en Onderwijsrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de norm van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.